Posted by on 24 december, 2014

2014-12-21 16:52
Ja så var det dags för en ny jul. I år blir det lite annorlunda än andra år. Gudrun med familj har begivit sig till Spanien för att fira jul. Jag hoppas att de får det skönt. Min familj. är med andra ord, ensamma hemma och driver stallet. Men det går bra. Det är tur att vi är många. I stallet har det under hösten kommit ett par nya hästar. Vår nya granne, Mia, har köpt sig en fin liten WelschCob, vid namn Jennie, den har flyttat in. Sedan har Charlotte, en vän till oss, betäckt sitt sto, Tira me su, med Benetton Dream. Och nu har hon också kommit till oss på Flinkbacken. Alltså hästen inte Charlotte. Nästa år kommer vi att ha fyra st ston som ska föla. Ett spännande år.
Lelle Skutt, Rödis son, har under en tid haft ont i en framfot. Vi har både haft hovslagare och veterinär här. Han har röntgas, men man har inte kunnat hitta något. Vi har kört en egen variant av vila av fölungen. Mamma och föl har fått varit ute medan vi har mockat, sedan har de fått gått in. Ett av de andra stona har fått vara sällskap. De har turats om varannan dag. Men kan ni tänka er, de sista dagarna har det visats en bättring. Lelle har dessutom fått bo i egen box på dagarna. Det har gått väldigt bra. Men det är bråttom in till mamma på kvällen.
På julaftons morgon kommer det att bjudas på grötfrukost i stallet. Jag hoppas att många av våra inackorderingar kommer. Det kanske vankas en julklapp också. Jag vill också passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år. Min förhoppning är att 2015 ska bli ett bättre år än vad 2014 har varit. 2014 har ju för vår del inte varit något lyckosamt år, framför allt med att vi miste vår fölunge så tragiskt. Dessutom har det varit ett dödsfall i familjen vilket var en mycket sorglig händelse. Men nu ser vi framåt och försöker se ljust på framtiden. Kom ihåg man ska aldrig oroa sig för sånt som inte har hänt. Och man ska inte oroa sig för sånt som har hänt, det kan man inte göra något åt. Man kan dock lära sig av sånt som hänt. Ta till er den filosofien ska ni se att ni mår bättre.  Tänk på att ibland stanna upp och kanske inte tänka på någonting. Titta er omkring, titta på stjärnorna på kvällen, förundra er över hur mycket det finns livet, andas och tänk lugna tankar. Det är min present till alla er.

Cedna med sitt nyfödda föl Carma

Detta är en bild som jag tycker så mycket om. Inte för att den är bra i skärpa m m. Utan för att den har en sånt lugn och en sån harmoni. Dessa två sovande lyckliga hästar, mor och dotter.

Posted in: Okategoriserade

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*